Vreau sa postez cateva poze din experientza si munca mea de cateva ore ...
Ca fapt divers pentru cei care nu stiu ansamblul este formart din doua partzi :
1. Cea electrica formata dintr-un motoras de 12 V DC
-care la randul lui este format din stator si rotor
( principale defectiuni la partea electica ar fi : a) scurt itre spire " rotor ars "
2. Cea mecanica formata dintr-un mini reductor
- ax-ul reductorului fiind o parte din rotorul motorasului
- cat despre "melcul" reductorului regasim o rotitza dintzata (din plastic)
Regimul de functionare este astfel ... in momentul in care se pune contactul motorasul primeste o tensiune pe unul dintre cele doua fire pe care primim tensiune pentru a mentzine stergatorul in pozitia orinontala "normala" , in momentul in care actionam maneta pe cel de al doilea fir primim tensiune in functie de treapta si functioneaza aferent vitezei fiecarei trepte de sters. Cel de al treilea fir este masa sau daca vretzi sa ii spunetzi pe nume "-" minus . Motorasul se verifica daca este bun , foarte simplu cu un multitzetru.
Daca motorasul este bun inseamna ca este o problema mecanica ... de regula din cauza apei rugineste axul stergatoarei , in lipsa unei protectii inpotriva nisipului apare pietrificarea axului (eu unul nu am putut sa il invart nici macar cu mopsul) Se demonteaza partea mecanica se curatza ax-ul stergatoarei . Cu rabdare vre-o 2-3 beri si chef de munca .... Va doresc bafta !!!
Imi cer scuze daca am deranjat sau daca am gresit cu ceva ... am incercat doar sa va dau o mana de ajutor.!!!
P.S. - astept intrebari sau opinii