Jump to content


Photo

AUX IN LINE IN CD30MP3


  • Please log in to reply
84 replies to this topic

#1 claurusu

claurusu

    Astra Bebe

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Gender:Male
  • Location:sibiu
  • Masina:astra h 1.7cdti

Posted 24 June 2010 - 10:49 PM

unitatea este Blaupunkt cd30 mp3 de pe ASTRA din 2005
Attached File  AUX IN line in.jpg   404.22KB   1320 downloads
pentru a putea conecta la unitate un IPOD sau un laptop sau orice alta sursa de sunet
este nevoie de a urma cativa pasi(descrisi pe imagine)

materiale necesare:
doua bucati de sarma mai mari cu care sa extrageti unitatea afara
un cablu stereo cu mufa jack mica (sau alta conectica dupa preferinte)
un alt cablu cu intrerupator (on/off) pentru activarea optiunii LINE IN
un ciocan de lipit de precizie o bucatica de fir pentru punte si un cutter

tutorialul este pentru adaugarea functiei de aux in la modelul cd30mp3 facut de Blaupunkt.

se opreste aparatul, se scoate cheia din contact, se scoate din consola centrala
se deschide aparatul, se indeparteaza unitatea cd si cu mare grija se fac lipiturile conform imaginii atasate
se lipesc firele right left si ground si se asigura pentru a nu rupe cablajul cu ceva plastic topit-silicon
la mine am tras firele prin spatele consoloei si am demontat torpedoul pentru a ajunge in torpedou si cu firele de comanda si cu cel de semnal
si acolo am montat si un mic intrerupator.
desi pe forumurile straine s-a gasit doar solutia MONO - cu legatura la pinii TEL
acesta solutie este STEREO si este de cea mai inalta calitate.
ATENTIE LA LIPIRE SA NU FOLOSITI PREA MULT CIOCANUL DE LIPIT DEOARECE PIESELE SUNT FOARTE MICI SI SE DEZLIPESC FOARTE USOR

Edited by claurusu, 24 June 2010 - 10:52 PM.


#1 Gogu

Gogu

    Astra Sponsor

  • Sponsors
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • countless
  • Gender:Goat
  • Location:Internet
  • Masina:dual p4

Posted yesterday

Depinde de mai multi factori, nu e chiar asa simplu, au explicat deja baietii

#2 Botosu

Botosu

    Astra Police

  • Super Mod
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 6,136 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Masina:care din ele ?

Posted 25 June 2010 - 09:37 AM

line in-ul, din cate imi mai aduc eu aminte, este intrarea folosita pt telefon (vad ca scrie ceva de telefon si pe poza).

daca eu nu ma insel, solutia asta a mai fost prezentata.... si abandonata din cauza calitatii foarte proaste a rezultatului.


PS:
@gabib77, te rog sa ma corectezi daca gresesc :)

#3 claurusu

claurusu

    Astra Bebe

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Gender:Male
  • Location:sibiu
  • Masina:astra h 1.7cdti

Posted 25 June 2010 - 12:39 PM

line in-ul, din cate imi mai aduc eu aminte, este intrarea folosita pt telefon (vad ca scrie ceva de telefon si pe poza).

daca eu nu ma insel, solutia asta a mai fost prezentata.... si abandonata din cauza calitatii foarte proaste a rezultatului.


PS:
@gabib77, te rog sa ma corectezi daca gresesc :)


tocmai asta spuneam daca ai citit cu atentie ca nu este vorba de intrarea de telefon care este MONO ci de o intrare STEREO de inalta calitate. daca observi se foloseste partea de TEL MUTE doar pentru a comuta intrarea.

#4 Botosu

Botosu

    Astra Police

  • Super Mod
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 6,136 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Masina:care din ele ?

Posted 25 June 2010 - 12:43 PM

Daca nu citeam cu atentie, nu imi atragea atentia acest rand

...
un alt cablu cu intrerupator (on/off) pentru activarea optiunii LINE IN
...


te rog mai citeste tu o data cu atentie ce am spus eu :rtfm:

#5 claurusu

claurusu

    Astra Bebe

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Gender:Male
  • Location:sibiu
  • Masina:astra h 1.7cdti

Posted 25 June 2010 - 12:51 PM

Daca nu citeam cu atentie, nu imi atragea atentia acest rand


te rog mai citeste tu o data cu atentie ce am spus eu :rtfm:


no asa, imi place ca se incinge treaba.
eu am facut ce am prezentat acolo si sunetul este bun adica este STEREO
si merge foarte bine.
daca te intereseaza sa faci modificarea atunci o faci si dupa aia spui daca suna rau sau nu.
este o modificare adusa circuitului, daca era folosita intrarea de telefon nu aveai stanga dreapata si ground, adica trei fire ci doar doua.
Ca sa poti ajunge sa auzi aceste trei fire trebuie sa "prostesti" integratul si de aceea ai nevoie de intrerupatorul respectiv.(din intamplare el era utilizat de TEL)

Edited by claurusu, 25 June 2010 - 12:51 PM.


#6 Botosu

Botosu

    Astra Police

  • Super Mod
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 6,136 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Masina:care din ele ?

Posted 25 June 2010 - 01:41 PM

din pacate nu pot sa il modific, al meu nu este blaupunkt :(

hai ca mi-am mai sfortat un pic neuronul singuratic si am mai analizat o data poza.
din ce am inteles eu:
1. se reruteaza L de pe pinul X (?) pe pinul 1, unde inainte intra R
2. se trage pinul 4 la masa, nu stim ce semnal era acolo inainte (?)
... si cam atat...

concluzia:
- inainte avem R pe pin 1 si pe pin 3,
- acum avem R pe pin 3 si L pe pin 1.
- nu stim de ce R intra inainte si pe 1 si pe 3, nu stim unde se ducea inainte L.

parerea mea (nu garantez ca este adevarata):
R-ul de la AUXIN (nu LINEIN) este comun cu TelIn (sau cum ii zice aluia folosit pt tel)
pin 3 este folosit si pt AUX si pt TEL, pin 1 este tot pt TEL, doar ca inainte se lua semnal tot din R.
acum se aude stereo... posibil... dar tot pe functionalitate de TEL.

intrebare:
de unde mama lu stefan, luam pdf-ul pt procesorul ala sa vedem si noi ce pin-out are???
eu nu am gasit nimic util pe net :((

#7 Pisboy

Pisboy

    Astra Bebe

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bacau
  • Masina:Astra 1.7 CDTI 101 CP

Posted 02 July 2010 - 04:00 PM

functia de tel mai functioneaza dupa modificarile aduse integratului?
intreb pentru ca am un car kit care foloseste linia de telefon.

#8 claurusu

claurusu

    Astra Bebe

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Gender:Male
  • Location:sibiu
  • Masina:astra h 1.7cdti

Posted 04 July 2010 - 11:20 PM

nu stiu sa-ti spun ca nu am incercat cu carkit, dar modificarea e reversibila,
eventual poti face un alt switch care sa refaca legaturile intrerupte.
e un pic mai mult de lucru, dar daca esti pasionat de butonele.... merita sa incerci

#9 fenyx

fenyx

    Astra Bebe

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
  • Location:caracal
  • Masina:Astra H 1,7 CDTI

Posted 09 July 2010 - 02:43 AM

oare la cd 30 fara mp3 o merge smecheria? multam

#10 AstraBounce

AstraBounce

    Astra Fan

  • Members
  • PipPipPip
  • 104 posts
  • Masina:AstraH 1.4 Enjoy

Posted 16 August 2010 - 02:01 PM

Din ce vad eu pe schema pare sa fie defapt acolo doua intrari diferentiale (Stereo) pe care au ales cei de la Blaupunkt sa puna intrarea Tel.
Presupun urmatoarele:
- s-a taiat intrarea - de la tel (cea care vine de pe cu C+R) si a fost rutata catre a doua intrare de la ADC.
- Ground s-a conectat la acel pin (4, care probabil e legat cu pinul 2) pt ca intrarea de la ADC sa nu mai fie diferentiala ci doar neinversoare. Atunci practic ai R, L fatza de Ground.

Ma gandesc ca acum poti folosi chiar intrarea de la Tel (cei 2 pini) sau daca nu ai intrare Tel atunci de unde sunt marcati pe poza cele doua canale R,L iar masa o iei de pe carcasa sau shasiu.
Probabil nu se va mai putea folosi car kit-u pt Tel dupa modificare, sau poate sa functioneze (dar stanga va fi devazata cu 180 grade de dreapta, total ignorabil pt sunetul de pe telefon). Totul depinde de circuistica car kit-ului, daca foloseste masa fiind borna - de la baterie.

Se poate ca semnalul sa fie totusi degradat de ceva filtre care normal se pun pe intrari de Telefon (stiu eu sa lase doar 200Hz-5KHz?). Se pot scoate daca dezlipesti cele 2 piese de pe cele doua canale de intrare, dar sa ii pui condensator de decuplare pe fiecare intrare de valoare buna (stiu eu, 1uF..10uF nepolarizat) si poate un rezistor intre intrare si masa (10..20KOhm).

N-am schema aparatului si nici datasheet-ul la acel IC, ce am spus e doar ce banuiesc eu ca au facut inginerii de la Blaupunkt si ce a facut cel care a creeat modificarea.

#11 bluetux

bluetux

    Astra Bebe

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
  • Location:RO -BV-CV
  • Masina:Astra H/SW 1.7 CDTI 101 CP

Posted 30 September 2010 - 09:10 PM

practic, solutia lui claurusu
va merge pe orice CD30 si CD30 MP3 BLAUPUNKT ?

Edited by bluetux, 30 September 2010 - 09:14 PM.


#12 AstraBounce

AstraBounce

    Astra Fan

  • Members
  • PipPipPip
  • 104 posts
  • Masina:AstraH 1.4 Enjoy

Posted 01 October 2010 - 09:35 AM

Evident ca numai pt "Blaupunkt cd30 mp3" ca pt acesta a postat omu circuistica. Nu cred sa fie variatii majore de layout de la unitate la unitate.
Daca CD30 simplu (fara mp3) are acel integrat in circuite (dar exact acelasi integrat) atunci se poate aplica exact la fel fara probleme. Bine, evident va avea alt cablaj si trebe tu sa gasesti exact traseele respective, deci tre' sa stii exact ce faci ca sa nu-l bulesti.

Edited by AstraBounce, 01 October 2010 - 09:37 AM.


#13 bluetux

bluetux

    Astra Bebe

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
  • Location:RO -BV-CV
  • Masina:Astra H/SW 1.7 CDTI 101 CP

Posted 01 October 2010 - 09:17 PM

blaupunkt cd30 mp3 are deci MCU SC540206FU (8925904973);
stie cineva ce e pus pe CD30 (daca a desfacut)...
sau o fotografie a cablajului, schema ar fi ideal...

#14 bluetux

bluetux

    Astra Bebe

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
  • Location:RO -BV-CV
  • Masina:Astra H/SW 1.7 CDTI 101 CP

Posted 16 October 2010 - 06:31 PM

revenire:
CD30 simplu, fara mp3,are MCU D70F3089YG3, diferit fata de CD30 MP3 care are MCU D70F3079
iar EEPROM-ul este la fel: M95640 smd; - vorbesc de Blaupunkt.

CD30 mp3 delphi-grundig are MCU D70F3281YGC V850ES/SG2, EEPROM: 24C32 smd.

poate stie vreun user electronist cum s-ar modifica schema pt aux-in si pt CD30 Blaupunkt
sau mp3 grundig.

Edited by bluetux, 16 October 2010 - 06:32 PM.


#15 bluetux

bluetux

    Astra Bebe

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
  • Location:RO -BV-CV
  • Masina:Astra H/SW 1.7 CDTI 101 CP

Posted 18 October 2010 - 07:15 PM

am demontat CD30 blaupunkt de la mine, sunt exact aceleasi legaturi ca la cd30 mp3, acuma astept oferte pt modificare :D