Jump to content


Photo

Iluminat bord....


  • Please log in to reply
306 replies to this topic

#1 levy77

levy77

    Astra Bebe

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Location:TG Mures
  • Masina:Astra 1.6 Benzina

Posted 01 November 2007 - 10:02 PM

Salut din nou!
Am o intrebare de 100 de puncte: butonul acela rotund de caldura\ventilator ar trenui sa fie iluminat,nu-i asa?
La mine nu este din pacate,si am incercat sa scot butoanele dar n-am putut,apoi am dat jos aproape tot bordul dar nici asa n-am avut acces la ele. Nu stit cumva cum pot scoate butoanele,sau ce trebuie sa fac??? sau din ce cauza nu este iluminat acea sectiune????????

#1 Gogu

Gogu

    Astra Sponsor

  • Sponsors
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • countless
  • Gender:Goat
  • Location:Internet
  • Masina:dual p4

Posted yesterday

Depinde de mai multi factori, nu e chiar asa simplu, au explicat deja baietii

#2 Botosu

Botosu

    Astra Police

  • Super Mod
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 6,136 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Masina:care din ele ?

Posted 01 November 2007 - 11:52 PM

:D
butonul din mijloc, se suceste in pozitia verticala si se trage pe pozitia "dezaburire luneta",
se introduceo surubelnita mica in fanta care apare sub buton (o gaurica mica care apare in partea de jos dupa ce tragi de buton),
se apasa pe surubelnita si se trage de buton afara.

cam la fel ca la cel de faruri:
Posted Image



... nu este luminat pt ca s-au ars becurile... sunt 3 la numar, dar cred ca trebuie sa dai jos TID-ul si casetofonul, sa scoti consola centrala,
sa scoti cele 3 botane, sa scoti blocul ala cu reglaje pt aer... si deabia atunci ai aces la cele 3 beculete

#3 kostin

kostin

    Astra Fan

  • Seller
  • PipPipPip
  • 160 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Masina:Opel Astra F , motor X17DTL

Posted 07 November 2007 - 09:56 PM

Eu am reusit sa schimb toate beculetele din bord, dar.... cum se ajunge la beculetul de la scrumiera?
La indicatoarele de bord(ceasuri) cum se ajunge, de ex la beculetul pt frana de mana? Am dat masca jos, am desfacut cele 3 suruburi care tin consola, dar m,ai departe nu am continuat pt ca tinea ceva.. ce urmeaza pe urma ???

pt levy77 urmatorul tutorial : http://www.opelastra...strpa/index.htm

Edited by kostin, 07 November 2007 - 09:59 PM.


#4 Botosu

Botosu

    Astra Police

  • Super Mod
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 6,136 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Masina:care din ele ?

Posted 07 November 2007 - 11:31 PM

in spatele aparatelor de bord este cablul de la acceleratie :D... ala tine :)

1. dupa ce desfaci cele 3 suruburi, trebuie sa scoti partea de plastic transparent care vine peste ceasuri. este prinsa in 4 cleme de plastic, 2 sus 2 jos.
o sa te chinui ceva.... :P
2. inclini cutia cu ceasurile inspre inauntrul bordului, bagi mana pe langa cutia ceasurilor, si scoti cablul de acc.... vezi ca e prins cu o clema metalica de siguranta!!!
3. scoti cutia afara si ai gasit toare beculetele alea mici din bord :)

la scrumiera e mai ciudat... CRED, nu sunt sigur, dar parca asa imi aduc aminte.... ca trebuie sa scoti toata partea aia de plastic care vine intre frana de mana si consola centrala.... ma mai uit o data si revin :)

PS:
tu nu esti din buc? daca vii maine la sala polivalenta, poate iti arat pe viu :)

Vesti proaste... trebuie sa scoti toata bucata aia de plastic dintre scaune :(
Posted Image

si becul cu pricina, care se infige in gaura din poza de mai sus
Posted Image

#5 kostin

kostin

    Astra Fan

  • Seller
  • PipPipPip
  • 160 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Masina:Opel Astra F , motor X17DTL

Posted 08 November 2007 - 08:12 PM

Mi-ar placea sa ajung si eu joia la Poolivalenta, dar din pacate timpul nu prea imi permite !
Referitor la acel cablu de acceleratie, il scot eu cumva, dar cum intra inapoi, prin presare sau prin insurubare??? Care este riscul ca dupa aceasta operatie sa nu mai functioneze kilometrajul???
Pentru becul de la scrumiera, m-am gandit ca asta ar fi solutia, dar am crezut ca neamtul se gandeste si el mai practic si nu face astfel de imbecilitati ! Mi se pare total aiurea ca pt un amarat de beculet sa te puna sa scoti ditamai consola ! Cumva proiectantul acestei parti a "bordului" o fi fost roman ???? :ceuameni2qv:

#6 Botosu

Botosu

    Astra Police

  • Super Mod
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 6,136 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Masina:care din ele ?

Posted 08 November 2007 - 09:48 PM

Cablul de acc, intra prin presare... il impingi la loc pana face click in clema metalica.
e mai greu sa il scoti decat sa il bagi :)

Eu unul l-am scos si pus de cel putin 20 de ori si a functionat perfect de fiecare data,
deci din pmdv riscul este egal cu zero :D


Cat despre consola... este mult mai interesant decat pare... ca scoti toata bucata aia afara, ai ceva de munca la ea, nu e greu dar e mult :P
Bunul simt imi spune ca trebuie sa existe si o solutie mai simpla... dar inca nu stiu cum sa scot doar partea in care intra scrumiera... mi se pare logic sa se poata, dar nu stiu cum

#7 alextlro

alextlro

    Astra Bebe

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Location:Tulcea
  • Masina:Opel astra '93 C16NZ

Posted 12 November 2007 - 01:23 PM

Exact asta am facut acum 2 zile. Dupa ce am desfacut tot bordul masinii, ca sa schimb cele 2 becuri din consola centrala, am observat ca degeaba m-am chinuit. NU trebuie decat sa scoti casetofonul si apoi observi cele doua becuri care au cate un fasung negru fiecare, si cate doi papuci. Se trage usor de fasung si apoi de bec. Se schimba becurile si se face procedeul invers.

#8 IeD3vil

IeD3vil

    Astra Bebe

  • Members
  • Pip
  • 25 posts
  • Location:Craiova
  • Masina:Golf 3

Posted 21 December 2007 - 12:10 AM

Salut

Sunt proaspat posesor astra f, si in afara de becurile de la consola centrala (care nu merge niciunul), in bord mi se aprinde doar ceasurile temperatura apa si motorina, si jumatate km. turometru si acu de la km nema. o sa vad maine. Ms pt tips, maine desfac consola centrala, sa vad ce becuri am nevoie, poate ma duc si iau leduri. desi cred ca ma duc sigur si iau leduri... :) si cu cablul de acc, ms pt tips. o sa incerc sa il scot. acolo am ajuns si eu si n-a avut cine sa imi zica care e faza.

Thanks for the link, cu ocazia asta pun si antena la radio bine, ca il prinde foarte prost.

Cu stima,

Razvan

#9 speed_csn

speed_csn

    Astra Junior

  • Members
  • PipPip
  • 80 posts
  • Location:Sibiu, Capitala Culturla
  • Masina:Astra Power

Posted 21 December 2007 - 07:51 PM

Si eu am cumparat masina de curand :lol2dm: si am avut aceasi problema dar datorita postului lui Kostin am rezolvat-o cu usurinta. :beerchug:
Am schimbat toate cele 3 becuri din consola mai putin cel de la scrumiera deoarece nu am mai avut timp sa dau jos tot plasticul acela dintre scaune.
Problema mea este ca mie mi se aprind becurile cand pun contactul si nu cand pun pozitia sau faza scurta caum se intampla la display. Este normal?
Sau am gresit eu ceva la asamblare? :-'
Plasticul acela alb pe care sunt prinse becurile are 2 mufe, una in stanga iar una in mijlocul lui. Se poate sa mai fie vreun cablu care intra in stanga si care a cazut prin bord la o asamblare anterioara ca eu nu l-am observat si am presupus ca sunt 2 fiinca e plasticul universal. La mine intra doar o mufa in mijlocul plasticului.

#10 Botosu

Botosu

    Astra Police

  • Super Mod
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 6,136 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Masina:care din ele ?

Posted 21 December 2007 - 09:30 PM

asa functioneaza la astra...
nu ma intreba de ce, asa a vrut neamtul si pace :(

nu stiu la ce este buna a 2 mufa, dar daca te uiti cu atenti la plasticul in care intra cele 3 becuri, ai sa vezi pe spate niste sarme care fac legatura intre mufe

#11 speed_csn

speed_csn

    Astra Junior

  • Members
  • PipPip
  • 80 posts
  • Location:Sibiu, Capitala Culturla
  • Masina:Astra Power

Posted 22 December 2007 - 02:28 PM

asa functioneaza la astra...
nu ma intreba de ce, asa a vrut neamtul si pace :(

nu stiu la ce este buna a 2 mufa, dar daca te uiti cu atenti la plasticul in care intra cele 3 becuri, ai sa vezi pe spate niste sarme care fac legatura intre mufe



Da, am vazut acele sarme leaga toate 3 becurile intre ele inclusiv cele 2 mufe, inseamna ca e universal platicul, o sa ma uit la schema electrica poate pot sa leg plusul cumva de display sa se aprinda odata cu el si nu cand pun contactul.
Mi se pare stupida varianta constructorului, se ard becurile mai repede. :ceuameni2qv:

Cele 2 becuri de la display sunt la fel cu cele din consola? (ca nu m-am uitat cand l-am dat jos) Pot sa pun 2 LED-uri din acelea albastre de la Brichete :lol2dm: in locul lor?

#12 IeD3vil

IeD3vil

    Astra Bebe

  • Members
  • Pip
  • 25 posts
  • Location:Craiova
  • Masina:Golf 3

Posted 22 December 2007 - 05:21 PM

Da, am vazut acele sarme leaga toate 3 becurile intre ele inclusiv cele 2 mufe, inseamna ca e universal platicul, o sa ma uit la schema electrica poate pot sa leg plusul cumva de display sa se aprinda odata cu el si nu cand pun contactul.
Mi se pare stupida varianta constructorului, se ard becurile mai repede. :ceuameni2qv:

Cele 2 becuri de la display sunt la fel cu cele din consola? (ca nu m-am uitat cand l-am dat jos) Pot sa pun 2 LED-uri din acelea albastre de la Brichete :lol2dm: in locul lor?


Nu stiu ce becuri sunt, de fapt am aceeasi intrebare. Nu avusei timp azi, ca desfaceam bordul... Cu riscul de a lua injuraturi :D o sa fac bordul albastru si ace rosii, vag like :D

#13 kostin

kostin

    Astra Fan

  • Seller
  • PipPipPip
  • 160 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Masina:Opel Astra F , motor X17DTL

Posted 23 December 2007 - 06:47 PM

Cumva cei de la Zexstar, au beculete sau leduri care sa se potriveasca cu soclul nostru?? Beculetele eu le-am cumparat de la un magazin Dacia, erau fara soclu, au intrat la fix in locul celor vechi.
p.s. iimi este putin teama sa scot cablul kilometrajului, sa nu raman cu el nefunctional... Cei ce l-au scos, au avut ceva probleme in urma acestei operatiuni???

Edited by kostin, 23 December 2007 - 07:14 PM.


#14 Botosu

Botosu

    Astra Police

  • Super Mod
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 6,136 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Masina:care din ele ?

Posted 24 December 2007 - 11:28 AM

p.s. iimi este putin teama sa scot cablul kilometrajului, sa nu raman cu el nefunctional... Cei ce l-au scos, au avut ceva probleme in urma acestei operatiuni???

Cred ca am mai raspuns o data:

Cablul de acc, intra prin presare... il impingi la loc pana face click in clema metalica.
e mai greu sa il scoti decat sa il bagi :)

Eu unul l-am scos si pus de cel putin 20 de ori si a functionat perfect de fiecare data,
deci din pmdv riscul este egal cu zero :D
....



La zexstar au numai leduri nu si beculete! LED-urile merg la 3-3,4V, beculete din bord sunt la 12V => trebuie sa mai pui o rezistenta in serie cu LED-ul
In locul beculetelor intra LED-uri de 3 mm
Cei de la zexstar pot sa faca si montajul contra cost.

#15 IeD3vil

IeD3vil

    Astra Bebe

  • Members
  • Pip
  • 25 posts
  • Location:Craiova
  • Masina:Golf 3

Posted 26 January 2008 - 11:31 PM

Well... ma cam prinsa noaptea cu bordu` desfacut, thx tutorialului de mai sus cu poze, nu`mi fu asa greu. La MID insa, becurile pe care le aveam eu nu erau foarte ok, nu aveau contacte pe ambele parti, si la mid contactul e pe partea de sus- lipii 2 fire la un bec cu soclu normal, si rezolvai problema. mid-u se aprinde super, nu stiui insa cum sa desfac butonu de avarie, sa pot da masca jos. se facuse negura, asa ca asamblai totul la loc.

La bord insa, nu reusii sa il inclin, sa am acces la cablul de km. cineva imi sugera sa il desurubez din cutie... acolo nu avusei destula forta. Nici chef ,si se facuse frig rau. In concluzie, dupa ce dau jos geamul transparent, cum desfac plansa de bord ? ca o vreau sa fac ceva mai deosebit, pt astra f diesel nu e plasma...