Jump to content


Photo

Interfata Op-com


  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1 bila34

bila34

    Astra Bebe

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Location:cluj
  • Masina:OPEL ASTRA H CARAVAN 1.7DTH

Posted 22 October 2008 - 06:02 AM

Foloseste cineva aceasta interfata?Exista soft si in limba romana?Este mai buna decit TECH 2?Poate face toate chestiile pe care le stie TECH 2?AM LUAT UNA SI NU MA PREA DESCURC CU EA.Astept sugestii,pareri,poate chiar niste instructiuni .

#1 Gogu

Gogu

    Astra Sponsor

  • Sponsors
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • countless
  • Gender:Goat
  • Location:Internet
  • Masina:dual p4

Posted yesterday

Poate gasesti ceva interesant aici:

#2 mykytot

mykytot

    Astra Junior

  • Members
  • PipPip
  • 80 posts
  • Location:Constanta
  • Masina:Opel astra H 1.7CDTI,101CP

Posted 20 February 2009 - 04:35 PM

OP-COM este o varianta mai buna care face mai multesi se foloseste pe masini intre 1990-2008

Edited by mykytot, 20 February 2009 - 04:36 PM.


#3 dobo

dobo

    Astra Bebe

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
  • Location:Miercurea Ciuc
  • Masina:Zafira B 1,9 CDTI 120 CP

Posted 24 April 2009 - 11:00 PM

Si eu am cumparat o astfel de interfata. De citit si sters codurile de eroare pot, altceva nu prea.
Ar trebui o documentatie. Nu are cineva?

#4 ririnel

ririnel

    Astra Fan

  • Members
  • PipPipPip
  • 404 posts
  • Gender:Male
  • Location:Baicoi, PH
  • Masina:Astra Caravan 2000 Edition, Y20DTH

Posted 25 April 2009 - 03:07 PM

Nimic nu este mai bun decat Tech2-ul.
Cu OP-com se mai poate regla la unele masini perioada de service si alti parametrii gen turatie relanti, EGR...
La unele masini se poate modifica si nr de km. :-' :'>
Exista si versiunea in RO, eu le am pe ambele.

#5 dobo

dobo

    Astra Bebe

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
  • Location:Miercurea Ciuc
  • Masina:Zafira B 1,9 CDTI 120 CP

Posted 25 April 2009 - 11:41 PM

Bine-bine ca Tech2 e mai bun, dar cat e pretul lui?
Am cumparat interfata + OP-com la 300 RON iar Tech2 costa peste 2000 de euro

#6 ririnel

ririnel

    Astra Fan

  • Members
  • PipPipPip
  • 404 posts
  • Gender:Male
  • Location:Baicoi, PH
  • Masina:Astra Caravan 2000 Edition, Y20DTH

Posted 26 April 2009 - 11:32 PM

Pe mine m-a costat mult mai mult de 300 ron. Am varianta oct. 2008.
Astazi am folosit-o pe prima masina care are CAN (o Vectra C). Se pot face foarte multe setari/activari, inclusiv CC (in comparatie cu alte modele mai vechi, fara CAN). Se poate vedea kilometrajul real din ECU, se poate regenera filtrul de particule...
Inca suntem in faza de studiu ;)

#7 dobo

dobo

    Astra Bebe

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
  • Location:Miercurea Ciuc
  • Masina:Zafira B 1,9 CDTI 120 CP

Posted 28 April 2009 - 09:26 AM

Salut! Ce varianta de soft ai? Pe mine ma intereseza chiar regenerarea filtrului de particule pentru Zafira B.
Spune-mi te rog, unde l-ai gasit pentru Vectra.
Mersi

#8 nilf40f

nilf40f

    Astra Junior

  • Members
  • PipPip
  • 70 posts
  • Gender:Male
  • Location:Timis
  • Masina:Corsa C 1.0 si Ex. Astra H Caravan 1.3 CDTI

Posted 21 July 2009 - 07:10 PM

Buna
cei care ne-am cumparat op com-uri pentru masinile noastre, ar fi bine ca aici sa ne impartasim cunostintele si problemele intilnite. Spun asta deoarece de la cei "initiati" cu greu vei scoate ceva in afara de generalitati . Tot timpul vor tine pentru ei secretele op comului. Pe undeva-i inteleg deoarece acestia in general fac bani din diagnoze. Daca ne-ar scoli pe noi cei care am luat interfete pentru uz personal, ei din ce ar mai scoate banul?

#9 nilf40f

nilf40f

    Astra Junior

  • Members
  • PipPip
  • 70 posts
  • Gender:Male
  • Location:Timis
  • Masina:Corsa C 1.0 si Ex. Astra H Caravan 1.3 CDTI

Posted 05 August 2009 - 08:09 PM

Am un op com pe care cind dau testare interfata apare ca este v. 01.39 ( nu am mai auzit de aceasta varianta ) dar merge cu varianta de soft pentru v 1.20 . Pe masina mea, o astra h functioneaza perfet ( protocol CAN ). Azi am vrut sa ajut un prieten cu o diagnoza la o astra G diesel din 2003 care banuiesc ca nu are protocol CAN . Am incercat prin protocolul KWN 200 incearca sa se conecteze dar nu reuseste si in final afiseaza ca nu poate sa se conecteze la ECM ( parca asa scrie ). E vreo problema de setari sau nu functioneaza bine interfata? Normal mi s-ar parea daca ar fi vreo problema sa nu mearga pe variantele mai noi de masini, nu pe cele vechi.

#10 marian turtoi

marian turtoi

    Astra Bebe

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Gender:Male
  • Location:slobozia IL
  • Masina:opel astra H,2006, Z17DTH

Posted 02 December 2009 - 09:43 PM

daca a activat cineva tempomat-ul cu op-com il rog sa ma ajute.
nu reusesc sa intru in setarile pentru activare.

#11 gr3go

gr3go

    Astra Bebe

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cluj
  • Masina:Astra H CDTI 1.3 90CP '06

Posted 15 May 2010 - 02:50 PM

Are vre-un membru opcom in cluj?
Sunt chiar dispus sa cotizez la pretul de achizitie :)

#12 cais

cais

    Astra Bebe

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
  • Gender:Male
  • Location:Iasi
  • Masina:Astra H 1.7 CDTI Cosmo2 Navi 70 Cid

Posted 12 August 2010 - 11:17 AM

Eu cu Op-Com ul mi-am activat modulul confort la geamuri, sa le pot deschide inchide din telecomanda
mi-am activat daylightul... cand pornesc motorul se aprinde faza scurta, fara pozitii sau altceva
mi-am dezactivat avertizarea de la centura
mi-am setat intervalul de service
etc

face destul de multe
se descopera treptat
unele setari trebuie facute si in UEC si in REC

numai bine

#13 nilf40f

nilf40f

    Astra Junior

  • Members
  • PipPip
  • 70 posts
  • Gender:Male
  • Location:Timis
  • Masina:Corsa C 1.0 si Ex. Astra H Caravan 1.3 CDTI

Posted 30 August 2010 - 07:53 PM

Eu cu Op-Com ul mi-am activat modulul confort la geamuri, sa le pot deschide inchide din telecomanda
mi-am activat daylightul... cand pornesc motorul se aprinde faza scurta, fara pozitii sau altceva
mi-am dezactivat avertizarea de la centura
mi-am setat intervalul de service
etc

face destul de multe
se descopera treptat
unele setari trebuie facute si in UEC si in REC

numai bine


Pai ai putea sa ne spui si noua pasii facuti .

#14 neverback

neverback

    Astra Bebe

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
  • Gender:Male
  • Location:cluj
  • Masina:astra h

Posted 05 October 2010 - 06:06 PM

Are vre-un membru opcom in cluj?
Sunt chiar dispus sa cotizez la pretul de achizitie :)

me

#15 mariusnegru

mariusnegru

    Astra Bebe

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Masina:astra g z17dtl si astra h z17dth

Posted 12 November 2010 - 01:39 PM

Eu cu Op-Com ul mi-am activat modulul confort la geamuri, sa le pot deschide inchide din telecomanda
mi-am activat daylightul... cand pornesc motorul se aprinde faza scurta, fara pozitii sau altceva
mi-am dezactivat avertizarea de la centura
mi-am setat intervalul de service
etc

face destul de multe
se descopera treptat
unele setari trebuie facute si in UEC si in REC

numai bine

la daylight sa activezi varianta 3. e cea mai indicata. luminile se aprind la lasarea franei de mana si se sting cand o ridici. de ce zic ca e cea mai indicata? deoarece luminile se aprind o data cu pornirea motorului si risti sa strici alternatorul (nu e indicat ca alternatorul sa nu porneasca cu consumatori)

daca a activat cineva tempomat-ul cu op-com il rog sa ma ajute.
nu reusesc sa intru in setarile pentru activare.

ai maneta tempomat? daca da trebuie sa intri in cim, configuratie varianta si sa ii dai present la cruise control, mai trebuie sa intri si pe ecu tot in configuratie varianta si la fel ii dai present la cruise control. nu sunt sigur daca trebuie sa intri si pe UEC sa faci acelasi lucru. dupa ce esti sigur ca s-a activat, intri pe IPC (instrumente de bord) si sa faci si acolo acelasi lucru. in IPC se face activarea pentru aprinderea martorului de cruise control, desi ma indoiesc ca ar avea LED acolo daca masina nu a fost echipata de la inceput cu cc.