ASTRA CLUB ROMANIA - forumul comunitatii Opel Astra - : Cum mergem cu benzinarele - ASTRA CLUB ROMANIA - forumul comunitatii Opel Astra -

Jump to content

• (10 Pages)
  • +
  • « First
  • 8
  • 9
  • 10
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Cum mergem cu benzinarele Cuplu si putere, motor subturat

#181 User is offline   opeleanu 

• Astra Fan
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Interests:masini si acordeoane...cant la mai multe instrumente:P
  • Masina:Opel Astra H 1.6 Twinport 105 cai easytronic

Posted 03 March 2007 - 04:04 PM

problema cu subturatul o am si eu la easytronic..dar poate nu este o problema! indicatorul de temperatura nu este afisat pe bord tocmai poate pentru ca nu este nevoie de el,si eu tot asa merg o data pe saptamana sportiv,insa daca eu accelerez normal si aceasta cutie schimba la 2500 treapta banuiesc ca programatorul neamt care a facut soft-ul a gandit-o bine

in orice caz evit acceleratii puternice in trepte superioare si turatii mici
oricum cutia schimba jos cand are sarcina mica;daca sunt 4 insi in masina nu mai schimba jos,si daca calci pedala are senzor (diferit de contactul de kickdown) si retrogradeaza
astazi dupa scrierea postului o sa schimb in plimbarea ce o voi face numai deasupra valorii de 3000rpm sa vad diferenta de consum
si am mai observat ca un drum strada turda-eroilor cu trafic de weekend imi ia tot atata benzina cat in situatia de trafic in timpul saptamanii,si anume 0.5 litri;tind sa cred ca e din cauza distributiei 8v/16v

cat despre frana de motor opreste clar orice strop de benzina pentru ca pe ecranele ascunse apare presiune in injector 0 si consum instant la computer 0...+ca scrie si pe wikipedia.com chestia asta cu taiatul admisiei de benzina...momentan am un consum de 11.3% dupa aproape 3000km si mi-ar placea sa mai scada asa pe la 9.7% dar drumurile pe care le fac sunt scurte,sub 10 km si probabil de aia e consumul de 11.3%
si am observat ca un drum strada turda-p-ta romana are cam 4 km,si eu pe distanta asta consum 0.5 litri,de unde un consum pe distanta aia de 20%,insa daca las contorul de consum efectiv pana parcurg 100km,imi apare 11.3 litri consumati pe o distanta de 100km in cadran,adica daca as face un drum de 20 km prin trafic si motorul s-ar incalzi probabil ca ar consuma intr-adevar 9.7
0

# User is online   gogu 

• Astra Gogu
  • PipPipPipPipPip
  • Group: Google
  • Masina:opel astra h 1.6,16v,105 cp

Posted Yesterday - 10:45 AM

Parerea mea este ca ar fi bine sa arunci o privire si aici:

0

#182 User is offline   opeleanu 

• Astra Fan
  • PipPipPip
  • Interests:masini si acordeoane...cant la mai multe instrumente:P
  • Masina:Opel Astra H 1.6 Twinport 105 cai easytronic

Posted 03 March 2007 - 07:30 PM

am mers turat,cu schimbat viteze la minim 3000 rpm si mi-a consumat 1.3 litri pe o plimbare la care inainte imi lua vreo 1.5 litri
0

#183 User is offline   Dee 

• Astra Fanatic
  • PipPipPipPipPip

Posted 03 March 2007 - 08:27 PM

Motorul meu de 1.6 a ajuns la 9500 km si merge din ce in ce mai bine. Ii place foarte mult in apropiere de 4000 si ca atare exceptand perioada cand motorul este rece incerc sa-l mentin alert fiind in acelasi timp atent la radare. Nu exagerez cu viteza insa incerc sa conduc mai dinamic pt ca imi place cum se aude si cum merge in zona aia. Cutia parca merge si ea mai lin acum si schimbarile dupa 4500 rpm sunt o placere.
0

Share this topic:

• (10 Pages)
  • +
  • « First
  • 8
  • 9
  • 10
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic