Deci....consumul pe care ti-l afiseaza BC cu valoarea 0 este atunci cand masina este in frana de motor. Teoretic este adevarat, insa daca stai sa o gandesti logic nu este adevarat pentru ca masina nu are cum sa aibe consum 0.Explicatia(ca vad ca nu prea se sinchiseste cineva sa explice ceea ce scrie) e asa: teoretic in momentul in care masina e in frana de motor, ECU comanda injectoarelor sa se inchida, pompa de benzina nu mai baga combustibil iar masina merge in gol, teoretic pistoanele zdrobesc aer in camera de ardere , nici macar pe ala.
Daca consumul e 0, atunci daca mergi cu masina si scazi mai mult de 10 de km de exemplu, teoretic in camera de ardere ar trebui sa nu mai fie nik, iar cand apesi iar pedala de acceleratie , datorita benzinei bagate in combinatie cu acel gol, ar trebui sa rezulte niste detonatii in galeria de evacuare. Pe cand asa ceva nu se intampla.
Parerea mea e ca atunci cand se afla in frana de motor, ECU inchide la minim injectoarele, sa zicem o valoare apropriata de cea de relantiu , dar mai lasa sa intre combustibil care sa arde pentru a face compresie insa o cantitate foarte mica de combustibil.
Ok, dar ce se intampla atunci cand oprim motorul si nu se mai alimenteaza??? Teoretic masina merge, in interior sunt aceleasi miscari ale axei cu came si a pistoanelor numai ca, neavand benzina, ECU nu mai baga nimic in camera de ardere.Eh , atunci ce se intampla cu subansamblele motorului???La asta dati voi raspunsul, sa vedem concluzii.
Combustibil se mananca foarte mult atat timp cat ai pedala tare si cat mergi si subturat si in forja. Consumul de combustibil este mai mare in mod subturat decat cel in cuplu maxim pentru ca schimband vitezele la turatie mica si neavand piciorul atat de fin incat sa apesi pe pedala foarte usor ,combustibilul intra in camera de ardere si cantitatea de combustibil devine mai mare acolo. Cei cu benzinare probabil ati observat ca daca schimbi la 2500 de ture si ii dai talpa da sa se innece tocmai din cauza asta. Amestec bogat in combustibil pe care nu are suficient timp de ardere.
In forja se intelege de ce se mananca combustibil , nu mai explic
@ FORT-sincer, cred ca voi cei de acolo nu prea aveti treaba decat cu Daciile. ca la cate prostii debitezi de cand ai venit pe forumul asta....
In primul rand ambreiajul se incinge atunci cand nu il schimbi foarte rapid si il omori in turatie mare. Adica tu calci pedala de ambreiaj la fund, schimbi viteza la turatie mare, dar nu mai dai drumu la ambreiaj iar el cum forteaza pe placa de presiune intre cutie si disc incepe mirosul acela de ars. ATUNCI fortezi ambreiajul.
Despre viteza data de producator:iti dau pariu ca orice masina aduci iti scot timp mai bun decat cei care fac standardul care e dat in fisa tehnica. Niciodata un producator nu o sa dea un timp fix de ajuns la viteza maxima plus ca, HINT, acele teste se fac cu masina plecand de pe loc , turatie normala. Daca eu plec din 5000 de rotatii, turatia cade undeva in jurul a 3000( adica aproape de cuplu maxim) si rup cauciucurile in 2 e logic , ca eu o sa castig cel putin o secunda decat ala care pleaca de pe loc, normal.
Partea cu motorul subturat se exemplifica asa:atunci cand mergi cu masina subturata, tot combustibilul nears apare pe garnitura de chiuloasa, pe pistoane si apar depuneri in motor.Acea depunere se numeste CALAMINA. Partea asta nu o vezi decat atunci cand trebuie sa faci segmentarea la 100.000 in loc de 300.000. Daca tot au dat astia un moment de cuplu maxim, cam care crezi ca e folosinta lui??? In momentul de cuplu maxim masina da randamentul cel mai mare cu consumul cel mai mic de combustibil. DECI asa trebuie sa mergi cu el....
Imi pare rau ca nu mai continui dar deja sunt obosit....atatea ineptii....deja ma doare capul.....
This post has been edited by Florinike: 02 October 2006 - 10:26 PM

Help

Back to top
MultiQuote

Report