ASTRA CLUB ROMANIA - forumul comunitatii Opel Astra - : Cum mergem cu benzinarele - ASTRA CLUB ROMANIA - forumul comunitatii Opel Astra -

Jump to content

• (10 Pages)
  • +
  • « First
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Cum mergem cu benzinarele Cuplu si putere, motor subturat

#61 User is offline   thunder 

• Astra Addicted
  • PipPipPipPip
  • Group: Members
  • Masina:Astra H Cosmo, Z16XEP

Posted 04 October 2006 - 12:26 PM

View PostFORT, on Oct 4 2006, 11:48 AM, said:

3 avand in vedere ca motorul nu mai primeste benzina atunci cand este subturat, rezulta ca la urcarea unui deal atunci cand accelerezi, se conusma mai putina benzina

In fiecare zi urc un deal spre casa, daca incerc cu tr. 3 subturat si incep sa accelerez (usor sau mai puternic) consumul instant creste spre 25-30L, in treapta 2 cu motorul ceva mai turat ajung cu consumul undeva intre 16-19L.

Nu zic ca trebuie sa ti motorul cat mai aproape de cuplu maxim, poti sa mergi si subturat, dar cand accelerezi consumul creste si nu cred ca se simte bine nici motorul. Cel mai indicat este sa retrogradezi o treapta si sa accelerezi decat sa accelerezi intr-o treapta superioara cu un motor subturat .

parerea mea ... care este
0

# User is online   gogu 

• Astra Gogu
  • PipPipPipPipPip
  • Group: Google
  • Masina:opel astra h 1.6,16v,105 cp

Posted Yesterday - 10:45 AM

Parerea mea este ca ar fi bine sa arunci o privire si aici:

0

#62 User is offline   VIPER 

• Astra Fanatic
  • PipPipPipPipPip
  • Masina:Ford Mondeo

Posted 04 October 2006 - 12:30 PM

Vezi ca Platner ala sau cum i-o zice are record la mers cu Diesel... A, si Dragos, care a postat poza cu consumul, are tot Diesel. Nu ca nu ar scrie in semnatura... In rest, eu mi-am luat suc si napolitane si stau ca la cinema :D

Later edit: il cheama Plattner si citesti despre el aici: http://www.skoda.ro/page.php?SM_ID=264&PHP...6fba17511df5cb8
0

#63 User is offline   alllexandru 

• Astra Fanatic
  • PipPipPipPipPip
  • Interests:afaceri
  • Masina:Astra H 1.9 cdti

Posted 04 October 2006 - 01:49 PM

View PostFORT, on Oct 4 2006, 11:48 AM, said:

in al doilea rand, daca esti moderator asta nu inseamna ca ai dreptate.

Nu ti-am spus ca am dreptate, ti-am spus sa scrii ceea ce postezi cu sustinere si sa nu mai arunci vorbe.Ai ceva de spus fa-o cu detalii tehnice si dovezi clare.Nu ceea ce crezi tu ca se intampla...
0

#64 User is offline   Dragos 

• Astra Fanatic
  • PipPipPipPipPip
  • Masina:Opel Astra H 1.9 cdti

Posted 04 October 2006 - 03:11 PM

FORT - deja ti-ai dat cu stangul in dreptul pe forumul asta. Ca urmare la primul post cand aduci afirmatii tehnice acestea trebuie sustinute cu un link spre extern (enciclopedie, site auto, etc.) astfel primesti avertisment.

Citat din regulament : "6. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, nu pe opinii subiective."

Pentru moment ai avertisment in baza citatului de mai sus.
0

#65 User is offline   FORT 

• Astra Junior
  • PipPip
  • Masina:GTC 1248 cmc

Posted 04 October 2006 - 03:13 PM

subturat inseamna intre turatia de relanti si 1.800 (difera in functie de motor).
la dieseluri cuplul este disponibil inca de la turatii mici , dar parca discutam despre benzinare!
0

#66 User is offline   marius.alexandru 

• Astra Fan
  • PipPipPip
  • Masina:AstraH 1.9CDTI 120 CP Black Saphire

Posted 04 October 2006 - 03:45 PM

Draga FORT,

Nu vreau sa mi-o iei in nume de rau insa numai o persoana fara notiuni minime de fizica poate afirma ca o masina consuma mai putin la uracare decat la coborare. Daca ai fi trecut prin fizica de gimnaziu, unde auzim pentru prima data de motoare termice, ai fi aflat care e principiul de funtionare al unui motor. Consumul depinde in primul rand de lucrul mecanic pe care-l dezvolta motorul ca sa urneasca masina. Deci, e normal ca pentru a urni o masina la deal se dezvolta un lucru mecanic mai mare. Randamentul motoarelor tinde sa fie din ce in ce mai bun, deci nu ai sa vezi niciodata un motor consumand mai mult la coborare (decat daca tii ambreiajul apasat si turezi la 5000RPM), indiferent cat de prost ai conduce la vale si cad de meserias ai conduce la deal.
Si inca ceva si cu asta am terminat: consumul nu depinde doar de turatia motorului, depinde foarte mult (as zice in primul rand) de sarcina pe care o duce in spate motorul in momentul respectiv. Turatia la care exploatezi motorul influenteaza durata de viata a acestuia prin faptul ca anumite mecanisme (supapele si turbina in principal) au o plaja de turatii unde functioneaza optim.

E bine ca esti interesat de acest domeniu insa schimba-ti un pic atitudinea.

This post has been edited by marius.alexandru: 04 October 2006 - 03:49 PM

0

#67 User is offline   SirJohn 

• Astra Bebe
  • Pip
  • Masina:Astra H Caravan, 1.7 CDTI, Enjoy+, BlueMetro

Posted 04 October 2006 - 04:38 PM

Salut,

Astfel de discutii am intalnit pe multe forumuri auto, si peste tot apar polemici bazate in special pe o mica omisiune: fiecare dintre noi vine cu o opinie, dar nu specifica daca se refera la mers constanta sau la accelerare.

Asftel, concluziile (daca vreti parerile) mele:
1. la mers constat, fara accelerari sau franari, este evident ca, de exemplu mergand la 70 de km/h in treapta a 5-a este mai economic decat sa mergi in treapta a 4-a sau a 3-a (informatia este specificata si in manual) - repet e vorba despre mers constant - argumentul principal este numarul de rotatii, respectiv numarul de injectari de amestec carburant, chiar daca poate ca in treapta a 5-a cantitatea injectata sa fie putin mai mare decat in treapta a 4-a, precum si efortul minim necesar pentru mentinerea vitezei constante. Poate colegii pot incerca un astfel de test si cu un BC (masina mea tre sa vina in doua saptamani... asa ca nu pot testa inca, dar va fi unul dintre primele teste)

2. situatia se schimba in cazul in care se doreste accelerarea de la un anumit palier la un palier mai inalt, unde datorita caracteristicilor de cuplu, consumul optim se obtine in treapta care permite turatia in regimul optim de cuplu.

Practic... daca se doreste accelerarea de la 0 la 100 km/h si pe urma deplasarea constanta la aceasta viteza, modul optim dpdv consum este accelerare cu motorul turat peste cuplul maxim, schimbat astfel incat in treapta superioara turatia sa cada la cuplul maxim, si dupa ajungerea la palier, treapta cea mai mare disponibila in cutia de viteza.

Acu asta nu inseamna sa mergeti constant la 200rot/min. Probabil ca se poate determina si turatia sub care nu mai este economic mersul subturat, dar oricum in mod sigur este mai mica decat turatia de cuplu maxim.

Daca am gresit pe undeva in rationament, va rog sa ma corectati cu argumentele edificatoare.

Toata bune!
0

#68 User is offline   FORT 

• Astra Junior
  • PipPip

Posted 04 October 2006 - 06:27 PM

draga marius,

nu te contrazic, ai perfecta dreptate in ceea ce spui, dar eu zic ca daca accelerezi la urcare se consuma mai putina benzina decat atunci cand accelerezi la coborare, si nu am zis numai eu asta,ci si domnul gerhard platner,detinatorul recordului mondial la consum scazut si parca si in emisiunea aia de pe pro tv-pro motor-cu fiatul panda detinut de prezentatoarea stirilor sportive pro tv.

draga sir john
1 ai perfecta dreptate(cred, ca nu ma pricep la masini)
2 am auzit de aceasta metoda, dar sincer nu cred ca e diferenta mare,totusi nu sari decat de maxim 2 trepte!

Acu asta nu inseamna sa mergeti constant la 200rot/min. Probabil ca se poate determina si turatia sub care nu mai este economic mersul subturat, dar oricum in mod sigur este mai mica decat turatia de cuplu maxim.

nu inteleg ce scrie aici. poti sa rescrii in alt mod? te rog frumos
0

#69 User is offline   Pitzy00 

• Astra Fan
  • PipPipPip

Posted 04 October 2006 - 07:41 PM

Rog moderatorii sa nu inchida topicul ca e prea taaare !
FORT- tu cand obosesti mai mult? Cand urci scarile sau cand le cobori?

Explicati`mi si mie va rog ca nu inteleg, de ce consuma mai putin la vale bagata in viteza decat daca ar fii scoasa? Eu o scot mereu (din viteza).
0

#70 User is offline   ovidiu 

• Astra Fan
  • PipPipPip
  • Masina:1.8 SFI - ECOTEC-125 CP

Posted 04 October 2006 - 08:21 PM

View PostPitzy00, on Oct 4 2006, 07:41 PM, said:

Explicati`mi si mie va rog ca nu inteleg, de ce consuma mai putin la vale bagata in viteza decat daca ar fii scoasa? Eu o scot mereu (din viteza).

Frana de motor (bagata in viteza) ,dicteaza calculatorului (prin masurarea presiunii in galeria de admisie/evacuare)sa taie alimentarea cu carburant . Si asta este valabila si la mersul in linie dreapta nu numai la coborare.Poate actiona si la urcare ,daca ridici piciorul de pe acceleratie si este in viteza.Altfel spus orice deceleratie este = taierea alimentarii cu combustibil.
FORT tu esti un fel de gladiator aici pe forum :up: ,ce este de admirat este ca ai atitudine ,si parca intuesc ca vrei totusi sa cunosti .Problema este ca iti lipsesc niste informatii ,si vrei sa le obtii servite pe tava fara sa studiezi individual.Nu se pun la socoteala interpretariile in stil personal.
Pentru inceput ti-as propune studierea fazelor de distributie la MAS/MAC ,urmate de notiuni legate de cuplul motor .Asta presupunand ca legile de baza ale fizicii mecanice iti sunt cunoscute. By the way ,FORT vezi ca la coborarea unui deal te impinge de la spate dl. Newton ,si la greutatea astrei functie de panta s-ar putea sa impinga cam tare ,deci ai nevoie de carburant sa infringi elanul lui Newton.Go for it !

This post has been edited by ovidiu: 04 October 2006 - 08:28 PM

0

#71 User is offline   Pitzy00 

• Astra Fan
  • PipPipPip

Posted 04 October 2006 - 08:30 PM

Ovidiu. In frana de motor se consuma mai putina benzina/motorina decat la relanti?
0

#72 User is offline   ovidiu 

• Astra Fan
  • PipPipPip

Posted 04 October 2006 - 08:35 PM

Consumul este 0 (zero).Se taie alimentarea .

This post has been edited by ovidiu: 04 October 2006 - 08:36 PM

0

#73 User is offline   Pitzy00 

• Astra Fan
  • PipPipPip

Posted 04 October 2006 - 09:04 PM

Poate aproape 0 (zero), mi`e greu sa cred ca scoate aer pe esapament.
0

#74 User is offline   VIPER 

• Astra Fanatic
  • PipPipPipPipPip

Posted 04 October 2006 - 09:20 PM

Offf, s-au vorbit deja cu explicatii tehnice chestiile astea, cu numai 1-2 pagini in urma!!!
0

#75 User is offline   Pitzy00 

• Astra Fan
  • PipPipPip

Posted 04 October 2006 - 09:28 PM

:) )
Sorry.
0

#76 User is offline   FORT 

• Astra Junior
  • PipPip

Posted 04 October 2006 - 10:30 PM

nu mai zic nimic, va las in voia benzinei, si sa consumati cat mai multa, ca la pompa in curand nu o sa se mai gaseasca!!!!!!de ce ?? daca va ascult pe voi o sa o iau eu pe toata, caci la schimbatul la 5000, multa o sa bage-n burta!!!!

eu nu am voie sa -mi exprim parerea! doar sa fiu de acord cu voi!!! sunteti zeii masinilor!!

hai pa!!!
0

#77 User is offline   Dragos 

• Astra Fanatic
  • PipPipPipPipPip
  • Masina:Opel Astra H 1.9 cdti

Posted 04 October 2006 - 11:20 PM

FORT - WARN pentru atac la persoana(ne) pentru -> "sunteti zeii masinilor!!".

In stilul asta nu ne vei parasii tu ci te vom lasa noi pe tine.
0

#78 User is offline   ovidiu 

• Astra Fan
  • PipPipPip

Posted 05 October 2006 - 06:39 PM

Dragos ,stii cum spunea antemergatorul nostru : ''Lasati copii sa vina la mine'' .FORT chiar vrea sa inteleaga ,trebuie sa-i dam doar motive de gandire ...si poate va ajunge intr-un final sa inteleaga .Ca si concept general el are dreptate ,turatie ridicata = consum ridicat. Ceea ce nu intelege el este ca niste baieti platiti pe bani grei cauta un optim astfel incat sa gaseasca cea mai buna solutie intre performanta si consum.
P.S 1 : nu aplica legea potrivit careia cine nu este cu noi este impotriva noastra (cu limite desigur).
P.S 2 : scuze pt. off topic .Daca consideri necesar ,sterge-l sau muta-l .No offence. :P
0

#79 User is offline   FORT 

• Astra Junior
  • PipPip

Posted 05 October 2006 - 06:54 PM

am zis ca nu mai intru, dar totusi am intrat, si nu o sa mai intru
multumesc pentru warnurile pe care le primesc (numai eu) pentru ca
1-imi exprim opinia, care se pare este automat gresita, deoarece vine din partea mea.

2-mi-am gratulat colegii de forum cu o figura de stil care la prima vedere este sarcastica, dar totusi poate fi considerata si o apreciere.
-desi am fost jignit in numeroase randuri nu s-a luat niciodata nicio masura impotriva celor care au declansat atacuri asupra mea

3-am comandat astra gtc, am expus-o la jurnal de bord, dar topicul meu a fost sters de acolo pe motiv ca nu as avea astra, desi la aceasta categorie se gasesc si posturi ale unor persoane care la randu-i inca nu au astra.
0

#80 User is offline   VIPER 

• Astra Fanatic
  • PipPipPipPipPip

Posted 05 October 2006 - 07:07 PM

Ai incercat sa iti recitesti mesajele? Ai idee cum suna ele in urechile unor oameni un pic mai in varsta decat tine? Tu poate crezi ca aici suntem la un club in oras si vorbim intre noi cum ne taie capul... Ei bine, nu. Mai mult, aici intra si dealerii, si presa. Si trebuie sa ne respectam, inclusiv prin felul in care scriem. Bravadele au viata scurta...
0

Share this topic:

• (10 Pages)
  • +
  • « First
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Last »
  • You cannot start a new topic