căutare personalizată
|
Cutie manuala vs Easytronic
Posted 14 February 2006 - 06:17 PM
Strict la comoditate si manevrabilitate in oras in special este mai buna o cutie secventiala, dar are neajunsurile ei, respectiv nu poti profita la maxim sau in situatii dificile de tot ceea ce iti poate oferi motorul..cu aceiasi rapiditate cu care o faci cu cutia manuala....in plus consumul este mai mare, si costul de achizitie este mai mare...eu am vrut sa imi cumpar dar pe 147-ele avut aveam Selespeed si nu am fost foarte incantat, m-am gandit ca principiul este la fel si am renuntat...
Posted 15 February 2006 - 10:32 AM
@mihai: o cutie manuala nu e neaparat mai sport. Foarte multe masini sport si de mare putere folosesc cutiile secventiale .... Cu autostrada nu prea e asa, ca acolo ori ca e manuala ori ca e automata e tot aia. E foarte utila cutia in urban. E adevarat ca e buna pentru femei, dar nu numai pentru ele. Oricum tu esti aproape asa ca te invit sa te dai putin cu easytronic si iti garantez ca iti mai schimbi parerea .....
Posted 15 February 2006 - 12:33 PM
http://www.italiaspe...tributions.html se poate citi aici va rog.
Problema era ca mai ramanea blocata in cate o treapta ca deh..daca nu facea asta nu era o "italianca" adevarata :D.
Personal imi place sa "mestec" in benzina si e una din placerile condusului pentru mine. Insa nu vad nimic in neregula cu Easytronicul. Datele date de constructor privind acceleratia indica aprox. 1 secund in plus in medie la timpul de accelearatia 0-100km/h deci nu e o penalizare drastica a performantelor. Dan C pare incantat insa nu sunt de acord cu el cand spune ca Easytronic e mai rapida si eficienta decat o cutie manuala. Ca orice cutie secventiala la apasarea brusca a acceleratiei ea trebuie sa "gandeasca" ce treapta selecteaza si sa efectueze aceasta operatiune deci un delay exista.
http://www.km77.com/...ra/sumario3.asp
aici autorul articolului spune ca o combinatie 1.6 Twinport+ Easytronic este o optiune excelenta pentru cei care nu au pretentii de mers sportiv de la masina. Se reproseaza de asemenea stilul Steptronic de a luat piciorul de pe acceleraratie (in modul manual parca-poate ne spune Dan) ca Easytr. sa selecteze o treapta superioara. Se spune insa ca aceasta cutie schimba treptele foarte lin.
Posted 15 February 2006 - 01:29 PM
Posted 15 February 2006 - 01:41 PM
Probabil easytronicul face in 12.3 sec suta.
Posted 15 February 2006 - 06:31 PM
Eu cu manuala stiu! (altfel ajungi la Brasov.. maine)
Posted 15 February 2006 - 06:40 PM
Posted 15 February 2006 - 10:26 PM
Ai condus vreo masina automata pana acuma?
Posted 15 February 2006 - 11:13 PM
Crezi ca nu e benefic sa depasesti mai multi "melci"? (timpul e bani !) Si aici e buba: cutia automata nu cred ca te lasa sa "forjezi" motorul pana la limita intr-un timp f. scurt.
Si nu da camionul peste mine! cred ca i-mi cunosc posibilitatile personale, pe ale masinii le mai explorez!
Cand conduci agresiv (sport!) i-ti dai seama de ce spun. La noi 90% din conducatori sunt cum sunt si au 20 de greseli de conduita rutiera la 1 km rulati, din ceilalti 10% multi nu au masini bune!
Posted 15 February 2006 - 11:23 PM
Posted 15 February 2006 - 11:39 PM
Posted 16 February 2006 - 09:22 PM
Oricum consider ca un motor cuplat la o cutie automata se uzeaza mai "uniform" datorita functionarii la un regim mai "standardizat" decat cel manual ... crezand probabil ca sunt mai "soferi" si ca asa e mai "barbateste" unii vad cutia manuala obligatorie, singura compatibila cu statutul de "cunoscator"....(asta e parerea mea) :whistling:
Cutia manuala tine totusi de perioada "romantica" a soferitului ...viitorul cred ca este "automat" intr-un fel sau altul...
@ Dee ,sincer cred ca te cam inseli in privinta timpilor de 0-100/h la motorul de 1.6 care este de 12.3 s la cutie manuala si 13.3 la easytronic ....sursa ...http://www.opel.de/..la date tehnice...
La englezi cred ca apare diferenta din cauza ca masoara timpul pana la 60 mile/h...care nu sunt exact 100km/h
(daca nu ma insel) in orice caz sunt niste timpi onorabili ..nu?
Posted 16 February 2006 - 11:25 PM
Am condus mai multe benzine in "stil barbatesc" si motoarele nu s-au uzat!! chiar mai mult: am o ruda cu o masina (nu Astra H!) la fel cu "batrana" mea, si a lui "condusa mosnegeste", acum consuma ulei! (a lui are cam 1/2 din km facuti de mine cu "batrana") mentionez ca au aceiasi cutie manuala; asta e legat de "stil" sau de calitatea motorului masinii?
S-ar putea ca o cutie automata sa comute intr-o treapta corecta in ~1s, dar intervin mai multi factori subiectivi: - automata nu te lasa sa turezi motorul spre extrema (si nu se intampla mai nimic daca turezi motorul care e oricum limitat superior!) pierzi clipe chiar secunde!
-decizia unui om normal: in ~ 0,2s si o aplica in 0,3s = 0,5s fata de 1s la o cutie automata!
La o viteza de ~ 50km/h intr-o secunda sunt ~15m, suficienti pt. lungimea unui camion, si la o cutie automata pierzi cam 2s sic!
Si iar nu vreau sa ma repet: automatele sunt pt. autostrazi si doamne, nu pt. drumurile patriei!
Posted 17 February 2006 - 12:43 PM
si am spus ca masuratorile sunt dupa normele ECE- 60 de mile inseamna 96,56 km reali. Masuratorile ECE sunt cele mai competente pt ca se fac cu pilot si cu ceva greutate pe masina. Masuratorile constructorului se fac altfel...se schimba treptele altfel si timpii declarati sunt ori umflati ori modificati in functie de intentiile de marketing ale constructorului deoarece masuratorile sunt facute in-house si nu pot fi verificate spre deosebire de cele ECE (Economic Commission for Europe ).
Si da, sunt de acord, viitorul e al cutiilor automate sau secventiale. Insa manuala va fi abandonata atunci cand secventiala va ajunge la nivel de performante si consum precum si cost de productie mai bune decat cele de la manuale. Si acest lucru se va produce mai tarziu.
Posted 17 February 2006 - 06:06 PM
Am vazut pe undeva pe la TV intr-un documentar cu niste teste: un om normal are nevoie de ~1.5s sa apese frana in caz ca-i sare ceva in fata ... iar a frana este mult mai simplu decat sa schimbi o trepta de viteza.
Posted 17 February 2006 - 06:17 PM
Iar teoria asta cu cei 50 de km/h si parcurgerea unei distante in ea e gresita. Pai ce pana schimbi viteza masina sta pe loc? Ea isi mentine viteza sau scade foarte putin.
Posted 17 February 2006 - 06:26 PM
nu ma intelegeti gresit nu am nimic cu automata/secventiala. un DSG m-ar coafa pe moi aussi. :D
Posted 17 February 2006 - 07:00 PM
Presupun ca eu sunt mai lenes ... sau poate reusesti sa schimbi treapta in 0.5s din momentul in care ai pus piciorul pe ambreiaj sau cand conduci foarte sportiv/agresiv ... o sa studiez putin problema sa vad cat de repede pot sa schimb
PS: sper sa nu rup cutia in drum spre casa :D
Iar la cutia automata sau mai concret Easytronic ... cand calci acceleratia la podea, oare cutia nu-si da si ea seama ca vrei sa te misti repede (o depasire ceva) si sa retrogradeze intro treapta inferioara sa pice cu turatia intr-o zona cu mai mult cuplu la motor ?!

Sign In
Register
Help

MultiQuote