• Announcements

    • administrator

      VA RUGAM CITITI

      Va rugam inainte de a posta cititi Regulamentul. Va rugam ca inainte de a deschide un topic nou sa cautati daca mai exista un alt topic deschis cu acelasi subiect sau subiect asemanator. Va rugam pentru a usura lectura unui topic sa nu mai citati un post anterior utilizati functia "fast reply". Va rugam inainte de a posta sa cititi cu atentie titlul topicului pentru a vedea daca va incadrati in acel titlu. Va rugam cititi REGULAMENTUL Noi membrii : Va rugam inainte de primul post sa cititi regulamentul cu atentie, dureaza 5 minute. Va rugam de asemenea sa cititi cu atentie si rubrica Anunturi Importante de la Discutii Generale.
    • administrator

      Va rugam cititi !!!

      Va rugam cititi regulamentul sectiunii de Publicitate inainte de a deschide un nou topic sau a posta. Moderatorii pot sterge fara nici un fel de avizare orice topic sau post care nu este conform regulamentului de publicitate.
RazvanOltu

1.7 Cdti 80/100 cp - Z17DTL/H Pornire greoaie

54 posts in this topic

Tensiunea debitata de alternator trebuie sa fie de 14.2v +/- 0.2V, cu sau fara consumatori indiferent de starea baterie si de turatia motorului.

Edited by alexx1402

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vezi ce zic pe aici baietii astia, ca par ca stiu ce spun....

Share this post


Link to post

@pulse_AR e cam mica tensiunea la rece, dar nimic iesit din comun. Nici incarcarea nu e ok, cam pe unde zice alexx1402 ar trebui sa stea. Fiind vorba de 1.7 te paste curand un schimb de punte de diode si releu de incarcare (recomandarea mea ar fi sa le schimbi deja, dupa ce faci o proba cu o alta baterie si vezi ca e in regula, altfel risti sa ramai in drum).

Inainte sa te apuci de investitii imprumuta o baterie si fa niste teste.

P.S.: incerc sa fac niste masuratori sa vedem care ar fi diferentele fata de a mea cu baterie, punte de diode si releu de incarcare aproximativ noi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aveam dubii in legatura cu indicatiile Multimetrului meu cumaprat din piata , asa ca am mers la un service de electricitate auto.

Surpriza a venit atunci cand cei de acolo cu un multimetru-computer marca Bosch au dovedit ca incarcarea este buna ( 14,15 V ) iar bateria este un pic cam obosita. ( Capacitate de pornire sub necesar ) . Asa ca in curand ma paste un schimb de baterie.

Mi s-a recomandat Varta Silver Dynamic ( cel mai bun acumulator al momentului, 74Ah si curent de pornire 750A = un curent de pornire mult mai mare in comparatie cu ce are acumulatorul actual Varta-GM =400A ).

Multumesc colegilor de forum ptr ajutor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Va salut! Am citit de cateva ori pe forum ca ...daca nu porneste masina sunt de vina carbunii de la electromotor.. Ce aveti bai fratilor? Daca sunt dusi carbunii... nu mai misca electromotorul... Daca aveti contraargumente va rog sa ma puneti la punct!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dim moment electromotorul se invarte, nu sunt carbunii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cer si eu o parere despre un opel astra g cdti 1.7 din 2004 , euro 4, . La turatie mare da cu fum negru. In rest porneste si la rece si la cald. mi s-a spus ca de vina ar fi carburantul sau injectoarele .

Share this post


Link to post
Share on other sites

la mine porneste ok la prima cheie, cand motoru e rece, dar daca nu o turez imediat 15-20 secunde,se opreste si apoi nu mai porneste decat dupa a 3-4-a cheie. dupa ce merg prima data cu ea intro zi nu mai am probleme.

erori are ecn 01000A si 010021.

Share this post


Link to post
Share on other sites

astra g cdti 1.7 din 2004 , euro 4, . ... mi s-a spus ca de vina ar fi carburantul sau injectoarele .

Du-te la ala care ti-a zis ca e carburatorul, si zi-i sa-si dea doua palme. =))

Edited by alexx1402

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am avut si eu problem cu pornirea(astra h 80 cai din 2006) ,se manifesta in felul urmator o data la cateva zile numai pornea  sau pornea mergea 5-6 sec apoi murea,dadeam la cheie se invartea elctromotorul dar nu pornea,am observant ca se dezamorsa pompa, asa ca am cuparat o supapa de sens 8mm si am montato pe furtunul de motorina care duce din filtru spre pompa, ,(am scos furtunul care intra in pompa am pus supapa apoi am mai prelungit cu o bucatica de furtun pentru a nu taia din furtunul original si am rezolvat problema).

-necesar 3 coliere 10-16mm -7.5 ron

-supapa de sens 8mm -30 ron

-10 cm de furtun special pt motorina 2 ron

Atentie daca faceti lucrul acesta si nu rezolvati problema poate fi de la carcasa de filtru care nu etanseaza bine sau este fisurata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now