• Announcements

  • administrator

   VA RUGAM CITITI

   Va rugam inainte de a posta cititi Regulamentul. Va rugam ca inainte de a deschide un topic nou sa cautati daca mai exista un alt topic deschis cu acelasi subiect sau subiect asemanator. Va rugam pentru a usura lectura unui topic sa nu mai citati un post anterior utilizati functia "fast reply". Va rugam inainte de a posta sa cititi cu atentie titlul topicului pentru a vedea daca va incadrati in acel titlu. Va rugam cititi REGULAMENTUL Noi membrii : Va rugam inainte de primul post sa cititi regulamentul cu atentie, dureaza 5 minute. Va rugam de asemenea sa cititi cu atentie si rubrica Anunturi Importante de la Discutii Generale.
  • administrator

   Va rugam cititi !!!

   Va rugam cititi regulamentul sectiunii de Publicitate inainte de a deschide un nou topic sau a posta. Moderatorii pot sterge fara nici un fel de avizare orice topic sau post care nu este conform regulamentului de publicitate.
vali

Pentru cei cu Leasing ---- Tva adaugat la RCA

3 posts in this topic

In asteptarea masinii, am primit factura de rca (conform legii, soc. de leasing asigura bunul, si tu platesti asigurarea) . Bineinteles, asigurarile RCA nu sunt purtatoare de TVA .

Dar, cica asa e la leasing, RCA-ul meu are si TVA .

La "Denumire produselor si serviciilor" , pe factura apar " Refacturare asigurare RCA....."

Problema cred ca a mai fost discutata, dar vreau sa subliniez ceva .

Care este argumentul soc. de leasing :

1) va prestam un serviciu (incheierea asigurarii) , de aceea apare TVA .

Raspuns client nemultumit :

Refacturarea ( sau mai corect " facturarea in numele clientului") NU este purtatoare de TVA . Soc. de leasing trebuie ca o data cu factura RCA emisa de ea (cazul meu HVB Leasing) sa va trimita si factura emisa de HVB Isurrence Broker . Sumele de pe cele 2 facturi trebuie sa fie identice. Ei pot adauga TVA doar la serviciul prestat ( adica ca a coborit unu de la etajul 1 - HVB Inssurance, la parter, unde este HVB Leasing ,si ia adus o factura de RCA).

Sa bage TVA la tot RCA-ul este ilegal si inutil .

Inutil pentru ca tot TVA-ul colectat de la mine de catre HVB Leasing se duce la stat . (si eu , daca sunt pers. juridica mi-l deduc).

Pareri pro-contra ? ( contra am primit destule de la HVB- Leasing) ...Luni mai urmeaza o runda .....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vezi ce zic pe aici baietii astia, ca par ca stiu ce spun....

Share this post


Link to post

Daca nu uit, am sa caut maine la birou raspunsul celor de la Finante, am purtat corespondenta cu ei pe aceasta problema. Exista justificare legala.

Si nu e vorba neaparat de prestarea unui serviciu, ci mai mult de faptul ca pot factura fara TVA, conform Codului Fiscal, doar societatile de asigurare si cei care intermediaza incheierea de asigurari. Pe cand, tot legal, acea societate de leasing cu care ai tu contract este intermediar doar pentru incasarea acelor sume, nu si pentru incheierea politelor de asigurare/activitatea de asigurare-reasigurare. Si tot legal, acea firma e platitoare de TVA si nu are posibilitatea legala de a emite factura fiscala fara TVA-ul aferent.

Moral, ai dreptate. Dar "viata bate filmul", sau cum ar fi in cazul nostru "legalul bate moralul" .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now