• Announcements

  • administrator

   VA RUGAM CITITI

   Va rugam inainte de a posta cititi Regulamentul. Va rugam ca inainte de a deschide un topic nou sa cautati daca mai exista un alt topic deschis cu acelasi subiect sau subiect asemanator. Va rugam pentru a usura lectura unui topic sa nu mai citati un post anterior utilizati functia "fast reply". Va rugam inainte de a posta sa cititi cu atentie titlul topicului pentru a vedea daca va incadrati in acel titlu. Va rugam cititi REGULAMENTUL Noi membrii : Va rugam inainte de primul post sa cititi regulamentul cu atentie, dureaza 5 minute. Va rugam de asemenea sa cititi cu atentie si rubrica Anunturi Importante de la Discutii Generale.
  • administrator

   Va rugam cititi !!!

   Va rugam cititi regulamentul sectiunii de Publicitate inainte de a deschide un nou topic sau a posta. Moderatorii pot sterge fara nici un fel de avizare orice topic sau post care nu este conform regulamentului de publicitate.
ghapciu

Astra G Caravan vs. Focus MK1 Combi (2001 - 2003)

1 post in this topic

Salutare tuturor.

După ce am răsfoit netul câteva zile, m-am decis să vă cer ajutorul.


Tatăl meu intenționează să își schimbe actuala mașină, o bătrână Dacia și ia în calcul un Opel Astra Caravan (2001 - 2003) sau un Ford Focus combi/wagon, din aceeași perioadă, ambele cu motor pe benzină.

De ceva vreme caută o mașină bună, de preferat cu instalație GPL montată din fabrică și cârlig pentru remorcă, însă așa cum era de așteptat, căutările sunt anevoioase. Cum nu a găsit foarte multe cu instalație GPL, este dispus să îi monteze el una, după achiziție.


Având în vedere că mașina se vrea a fi una de buget, puterea / agilitatea / demarajul sunt criterii mai puțin relevante, primând fiabilitatea și costurile reduse (întreținere, consum etc.).


Mă gândesc la un motor în jurul a 100 de cai, pentru a putea trage mai ușor o remorcă (care va fi destul de des atașată de mașină).

La Astra ce motor mă sfătuiți să caut?

Am citit despre problemele motorului de 101 cp (consum de ulei, EGR etc.) dar parcă cel de 85 cp mi se pare că nu ar avea suficientă vlagă.

Ne având experiență nici în zona Ford și nici în zona Opel, vă rog să mă ajutați cu ceva sfaturi. Voi ce ați alege și de ce?

Mulțumesc anticipat pentru ajutor.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vezi ce zic pe aici baietii astia, ca par ca stiu ce spun....

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now