• Announcements

  • administrator

   VA RUGAM CITITI

   Va rugam inainte de a posta cititi Regulamentul. Va rugam ca inainte de a deschide un topic nou sa cautati daca mai exista un alt topic deschis cu acelasi subiect sau subiect asemanator. Va rugam pentru a usura lectura unui topic sa nu mai citati un post anterior utilizati functia "fast reply". Va rugam inainte de a posta sa cititi cu atentie titlul topicului pentru a vedea daca va incadrati in acel titlu. Va rugam cititi REGULAMENTUL Noi membrii : Va rugam inainte de primul post sa cititi regulamentul cu atentie, dureaza 5 minute. Va rugam de asemenea sa cititi cu atentie si rubrica Anunturi Importante de la Discutii Generale.
  • administrator

   Va rugam cititi !!!

   Va rugam cititi regulamentul sectiunii de Publicitate inainte de a deschide un nou topic sau a posta. Moderatorii pot sterge fara nici un fel de avizare orice topic sau post care nu este conform regulamentului de publicitate.
ice4you

Opel intra in era PSA

3 posts in this topic

Daca acum cateva luni de zile erau doar niste zvonuri mai putin credibile despre faptul ca PSA Group (Peugeot/Citroen) urmeaza sa cumpere Opel de la GM, se pare ca dupa acceptul consiliului concurentei din Franta in ce priveste aceasta achizitie de 2 miliarde de EURO, trecerea Opel la PSA tine doar de formalitati. 

Asadar se incheie o epoca cu suisuri si coborasuri pentru Opel care acum cativa ani a fost la limita salvat in USA de un ajutor de stat. Prin vanzarea Opel/Vauxhall, GM iasa complet din Europa dupa ce acum cativa ani a iesit si cu Chevrolet. 

Asadar din "masina germana" doar cu numele, in curand vom avea o masina cat se poate de franceza doar cu nume german. :)

Cu vi se pare aceasta miscare? Credeti ca va fi benefica pentru Opel, sau dimpotriva? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vezi ce zic pe aici baietii astia, ca par ca stiu ce spun....

Share this post


Link to post

E greu sa intuiesti consecintele... Sigur vor aparea reduceri de personal... Cert este ca PSA devine al doilea producator european dupa VAG.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din primele declaratii, oficialii PSA vorbeau ceva de o extindere a operatiunilor dupa preluare, ceea ce teoretic ar insemna ca nu se vor face reduceri de personal, desi in contradictie vorbeau si de niste masuri de reducere majora a cheltuielilor pana in 2020. De aici am putea intelege ca PSA ia in calcul niste relocari ale productiei inspre tari unde costurile productiei sa fie mai mici pentru viitoarele modele, pastrand deocamdata fabricatia actualelor modele in fabricile consacrate. Modelul este unul cunoscut si experimentat cu succes deja si de restul concernelor auto, care au ales sa isi restranga productia in tarile de origine pentru a o dezvolta in zone cu rentabilitate mai mare. 

Eu zic ca miscarea e buna pentru Opel, GM dovedind ca nu mai este capabil sa gestioneze eficient brandul care in acest moment este pe nicariei. Prea scumpe pentru piata entry-level, prea jos pentru piata premium. Oricum ar fi PSA are o misiune dificila, mai ales ca intelegerea cu GM a fost ca vanzarile brandului sa fie restranse mai mult sau mai putin in Europa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now