• Announcements

  • administrator

   VA RUGAM CITITI

   Va rugam inainte de a posta cititi Regulamentul. Va rugam ca inainte de a deschide un topic nou sa cautati daca mai exista un alt topic deschis cu acelasi subiect sau subiect asemanator. Va rugam pentru a usura lectura unui topic sa nu mai citati un post anterior utilizati functia "fast reply". Va rugam inainte de a posta sa cititi cu atentie titlul topicului pentru a vedea daca va incadrati in acel titlu. Va rugam cititi REGULAMENTUL Noi membrii : Va rugam inainte de primul post sa cititi regulamentul cu atentie, dureaza 5 minute. Va rugam de asemenea sa cititi cu atentie si rubrica Anunturi Importante de la Discutii Generale.
  • administrator

   Va rugam cititi !!!

   Va rugam cititi regulamentul sectiunii de Publicitate inainte de a deschide un nou topic sau a posta. Moderatorii pot sterge fara nici un fel de avizare orice topic sau post care nu este conform regulamentului de publicitate.
Sign in to follow this  
Followers 0
MKE

Curatare senzor nivel ulei 1.6i XE

2 posts in this topic

Rezumat: de la ultimul schimb de ulei mi-a aparut eroarea de nivel insuficient. Am zis ca a fost senzorul, si am stat cu ochii periodic la joja, pana la urmatoarea interventie.

 

th_81319_cv7vvph7g_zpsruktbfnf.jpg th_81319_lqhgwh4ny_zpsfqnv5epg.jpg  th_81319_jvgyspzy7_zps6bc0j3ud.jpg th_81319_sn5e3fkw_zpsasw6sgxw.jpg

Pozele nu imi apartin, operatia am facut-o singur si nu am avut cum sa fac si poze. Sunt luate de pe OpelClub, dar piesele sunt la fel. 

Pasi:

In fata motorului, intre radiator si baie, se afla piesa tinuta in 4 suruburi, se pot desface cu o tubulara mica, si o mufa, care se desface pe sus, e in dreptul galeriei.

Optional: Se demonteaza si senzorul propriu-zis, care e tinut in doua torx-uri. Pentru cazul in care e posibil sa fie deteriorat/rupt (vezi poza). Se trage usor afara, fara a roti sau a brusca. Daca e ok, se curata si se pune inapoi apasand usor.

Se indeparteaza garniturile, una mica la senzor, una mare pe piesa din bloc.

th_Untitled-213_zpshjos6lt6.png

Rezervorul cilindric, se desface. Fundul acestuia e capac, in interior e un plutitor si o tija. Spalati toate piesele cu diluant, eu am folosit un pulverizator de geamuri. 

Pe fundul capacului, cu o surubelnita am racait depunerile de ulei, depunderi de care s-a lipit plutitorul din interiorul cilindrului la ultimul schimb, si de atunci nu s-a mai ridicat. Acuma lucreaza finut.

Operatia de montare, in sens invers.

La mine problema a fost doar plutitorul imbacsit. Am pornit si eroarea de pe display nu mai era.

 

Spor la lucru!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vezi ce zic pe aici baietii astia, ca par ca stiu ce spun....

Share this post


Link to post

Buna treaba! Si eu cred ca tre'sa-l desfac ptr ca mie nu-mi da nicio eroare, chiar daca e mic nivelul la ulei ...

Edited by bibu16v

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0