• Announcements

  • administrator

   VA RUGAM CITITI

   Va rugam inainte de a posta cititi Regulamentul. Va rugam ca inainte de a deschide un topic nou sa cautati daca mai exista un alt topic deschis cu acelasi subiect sau subiect asemanator. Va rugam pentru a usura lectura unui topic sa nu mai citati un post anterior utilizati functia "fast reply". Va rugam inainte de a posta sa cititi cu atentie titlul topicului pentru a vedea daca va incadrati in acel titlu. Va rugam cititi REGULAMENTUL Noi membrii : Va rugam inainte de primul post sa cititi regulamentul cu atentie, dureaza 5 minute. Va rugam de asemenea sa cititi cu atentie si rubrica Anunturi Importante de la Discutii Generale.
  • administrator

   Va rugam cititi !!!

   Va rugam cititi regulamentul sectiunii de Publicitate inainte de a deschide un nou topic sau a posta. Moderatorii pot sterge fara nici un fel de avizare orice topic sau post care nu este conform regulamentului de publicitate.
Sign in to follow this  
Followers 0
danesandragos

Butonul "SPORT" la o masina fara functie "SPORT". Alta utilitate?

1 post in this topic

Buna. Detin un Opel Astra H 2004, 1.7TDI. Intrebarea mea se refera la butonul din imagine (mentionez ca nu e poza mea, am gasit-o pe internet). Avand in vedere ca masina mea nu are functie "Sport", in locul butonului existand doar un capac de plastic, m-am gandit sa folosesc acel spatiu pentru a instala un buton care sa-mi deschida automat garajul. Nu e un proiect foarte ambitios, practic o sa cumpar o telecomanda de garaj, o bag in torpedou si leg microintrerupatorul de declansare din PCBul telecomenzii la un push-button fixat in locul acelui capac. Intrebarea mea e daca stie cineva ce anume face circuitul care ar fi in mod normal activat de acel buton, daca masina nu are functia "sport". Cele 3 butoane ("sport", avarie si blocare usi) sunt, ca si comenzile de pe volan, niste membrane de cauciuc care apasa pe o placuta electronica imprimata. Sub capacul de plastic, in cazul meu, exista contacte electronice exact ca si sub butonul de blocare usi. Daca ar fi sa cumpar un buton original "sport" din dezmembrari si sa-l folosesc in loc sa cumpar un push-button obisnuit (din motive strict estetice; un buton rotund si lung ar arata precum nuca in perete) ar functiona? Sau ar genera comenzi care sa incurce calculatorul de bord?
Multumesc anticipat si imi cer scuze daca e o intrebare stupida.

maxresdefault.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vezi ce zic pe aici baietii astia, ca par ca stiu ce spun....

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0