• Announcements

  • administrator

   VA RUGAM CITITI

   Va rugam inainte de a posta cititi Regulamentul. Va rugam ca inainte de a deschide un topic nou sa cautati daca mai exista un alt topic deschis cu acelasi subiect sau subiect asemanator. Va rugam pentru a usura lectura unui topic sa nu mai citati un post anterior utilizati functia "fast reply". Va rugam inainte de a posta sa cititi cu atentie titlul topicului pentru a vedea daca va incadrati in acel titlu. Va rugam cititi REGULAMENTUL Noi membrii : Va rugam inainte de primul post sa cititi regulamentul cu atentie, dureaza 5 minute. Va rugam de asemenea sa cititi cu atentie si rubrica Anunturi Importante de la Discutii Generale.
  • administrator

   Va rugam cititi !!!

   Va rugam cititi regulamentul sectiunii de Publicitate inainte de a deschide un nou topic sau a posta. Moderatorii pot sterge fara nici un fel de avizare orice topic sau post care nu este conform regulamentului de publicitate.
Sign in to follow this  
Followers 0
dea.cristi

Inmatriculare masina noua

26 posts in this topic

Salut,

Promit ca dupa ce o inmatriculez o sa postez eu traseul complet, dar pana atunci, spuneti-mi si mie pe unde trebuie sa alerg.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vezi ce zic pe aici baietii astia, ca par ca stiu ce spun....

Share this post


Link to post

S-a mutat la " Discutii generale - auto"!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Actele si numerele provizorii le fac ei. Tu trebuie sa te duci la Udriste si iti da acolo o lista cu taxe si formulare care trebuie completate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inmatriculare Masina NOUA PERSOANE FIZICE BUCURESTI

STEP 1-

Securizarea Cartii de identitate a autovehiculului -RAR GRIVITA (Treceti de gara de nord, de Podul Grant si mergeti drept destul de mult si undeva pe stanga gasiti RAR-ul). Va duceti cu Cartea de identitate si cu o copie a sa pe care treceti numele si CNP-ul detinatorului. Daca nu este proprietarul trebuie sa aveti procura notariala. Se achita la casierie o taxa de 120 000 ROL si se revine cu chitanta. Vi se da Cartea de identitate cu un abtipild stupid si inutil pe ea. Atentie ca e pauza de masa la 12. La 8-9 e super liber dupa 1 cam aglomerat.

STEP 2-intocmirea actelor pt inmatriculare. FISA DE INMATRICULARE si CERERE INMATRICULARE (trebuie completata de proprietar). Se poate face la AUTO TOP CONSULTING (la parterul unui bloc de vis a vis de RAR GRIVITA (ca sa mai economisiti timp si nu mai stati si la UDRISTE aiurea). Pot sa va intocmeasca acolo tot dosarul daca aveti Declaratia Vamala, Factura Fiscala a masinii si polita RCA. (DVI ul daca e copie trebuie sa fie legalizata). COST 170 000 ROL (xerox, fisa etc)

STEP 3. Punerea pe rol a autovehiculului la CIRCA FInanciara de care apartine noul proprietar.Pt Sectorul 5 se realizeaza la unitatea de pe Kogalniceanu.

ACTE NECESARE:

copie C.I.V.

copie FACTURA de achizitionare a autovehicului sau contract vanzare cumparare, copie act de identitate al noului proprietar+fisa de inmatriculare (asta se ia de la Auto Top Consulting sau de la orice centru de langa UDRISTE). Se completeaza o cerere la fata locului (vi se da de la ghiseu) si pe copii se scrie "conform cu originalul si va semnati apoi"). aici nu e neaparat nevoie de proprietar.

STEP 4- achitarea taxelor la ORICE unitate CEC.

adica: TAXA CERTIFICAT INMATRICULARE 30 RON 300 000 ROL

TAXA INMATRICULARE 52 RON 520 000 ROL

Achitarea impozitului pt autoturism-vreo 170 000 ROL

PASTRATI CHITANTELE CA VA TREBUIE LA DOSAR!!!!

STEP 5- daca nu l-ati facut pana acum. Intocmirea politei RCA

STEP 6-DEPUNEREA LA POLITIE A LUCRARII PT INMATRICULARE. (LA UDRISTE. va recomand ghiseul 6 din coltul din stanga.Merge cel mai repede. Nu va duceti dupa 12 ca va blestemati zilele.Incercati un 8.30 -9 ca sa prindeti liber. Daca va duceti dupa 12 luati-va un suc si un ziar, o revista ceva). Inainte sa va asezati la ghiseu nu uitati sa achitati la Casieria din Udriste (in partea dreapta opusa ghiseului 6) taxa pt numere- 490 000 preferentiale/240 000 rol numere la rand. Sa pastrati chitanta!

ORDINEA DE INDOSARIERE si ACTELE NECESARE PT UDRISTE:

-CARTE IDENTITATE VEHICUL

-FISA INMATRICULARE CU VIZA CIRCUMSCRIPTIEI FINANCIARE.

-CERERE INMATRICULARE

-COPIE XEROX RCA

-CHITANTELE CEC

-DVI (Declaratie VAMALA) legalizata

-COPIE CARTE IDENTITATE VEHICUL

-COPIE FACTURA FISCALA DE ACHIZITIE AUTOVEHICUL SAU CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE (TREBUIE SI ORIGINALUL PT VERIFICAREA COPIEI)

-COPIE BULETIN SAU CARTE IDENTITATE PROPRIETAR.

LAST STEP:

Reveniti in 48 de ore la ghiseul 2 sau 3 (Udriste) cu buletinul, chitanta care dovedeste ca ati achitat numerele.

Si acum primiti niste numere de calitate indoielnica care vi se iau la prima spalare sau degresare.

Succes si distractie placuta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Revin dupa ce urmez procedura de mai sus!

Share this post


Link to post
Share on other sites

cel mai usor apelezi la o firma care se ocupa cu inmatricularile si in max 4-5 zile ai si numerele. tu nu tre sa faci aproape nimic, decat sa semnezi niste acte si sa le pui la dispozitie tot ce au e nevoie. eu asa am facut si sunt foarte multumit. toata cheltuiala m-a dus la max 4 mil cu tot cu taxe de inmatriculare, nr preferential s.a.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dee: chapeau! Nu mai e loc de nici o intrebare stupida. Ar trebui sa tiparesti micul tau ghid.

Edited by radvlescv

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma bucur daca v-am putut ajuta! nu uitati sa pastrati toate chitantele pe care le luati de la Circumscriptia Financiara ca nu puteti plati impozitul la CEC! :)

Matrixx are dreptate la Auto Consulting astia costa 200 RON fara TVA si fac ei totul si primesti talonul si numerele in 5 zile lucratoare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

As mai avea o completare.Nu stiu cum este in Buc dar prin provincie cer si factura comerciala de la OSE tradusa si legalizata. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dragilor,

Revin.

Mi-am inmatriculat (deocamdata teoretic doar) masina. Spre surprinderea mea am rezolvat totul in 3 ore! Insa nu a trebuit sa fac chiar tot. Pe cartea de identit a masinii aveam deja folia RAR, se ocupasera deja cei de la GTT (un "multumesc" pt ei...).

Anul trecut pe vremea asta faceam acelasi lucru pt un Logan. Atunci mi-a luat o zi jumate. Acum intr-adevar mi-am mai adus aminte pe parcurs pe unde tre' sa merg.

1) multumesc pentru indrumarul de mai sus! este de real folos. Sa traiesti Dee!

2) 82 RON (CEC), 16,2 RON (impozit. Asta nu intra totusi la calcul), 7 RON (dactilografiatul cererii si a fisei de inmatriculare), 49 RON (numar preferential... da, da, din a 5-a incercare, asta e... de ce v-ati luat numar cu "DEA", ca doar nu va cheama ca pe mine? :D ). Ar mai fi benzina si copii pentru acte(2 RON maxim).

Total: 140 RON + 16,2 impozitul.

3) De ce tata sa dai banii la altul? Pentru cei care nu stiau: mai nou dosarul de inmatriculare se proceseaza in MAXIM 48 ORE. Repet, nu a fost necesar sa ajung la RAR, eventual mai adaugi 30-45 min la timpul total. Anul trecut a mers super repede la RAR.

Ufff, gata.

PS: Un Paste Fericit, si sa conduceti cu grija...

Edited by dea.cristi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apropo de inmatriculare: pe certificat si in cartea de identitate mi-au trecut anvelope de 195/65R15 si eu in realitate am 205/55R16. Sa fie o problema?

Share this post


Link to post
Share on other sites

cei de la gold platin iasi mi-au precizat ca pentru 180 de euro se ocupa ei de toate etapele inmatricularii (folie secretizata rar etc), mie ramanandu-mi de achitat impozitul si inscrierea in circulatie,numerele ramanand de asemenea in sarcina mea...

totusi nu inteleg...mi se pare prea mare suma aia care mi-au cerut-o...am sa ii intreb exact pt ca mi-a explicat dealer-ul in 30 de secunde "toate" etapele!!!!

...sunt curios poate stie cineva ce inseamna comisionul ala de inmatriculare de 180 de euro... :D

Edited by dansere

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mi se pare enorm ce spui tu. Eu mi-am inmatriculat masina cu max. 2 mil lei. Am folosit o firmulita pentru tipizate si iti completeaza si cererea dar toata chestia sub 200.000 lei. In rest: la RAR a durat 5 min., am platit si mi-au pus folia securizanta. Am platit taxa la BCR, la Directia Economica a Primariei... In 2 ore am depus dosarul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Porbabil taxa aceea era in RON, nu in Eur...

Share this post


Link to post
Share on other sites

de cei 180 de euroi- comisionul de vama si inmatriculare pe care cei de la gold platin iasi il pretind clientilor sai- am scapat.nu am mai platit...mare "cadou" ca am luat-o cash.in fine...dupa ce am platit pt folia secretizata de la rar (cateva minute a durat tot) am platit taxa pt certificat inmatriculare la cec,inscrierea in ciurculatie parca,am anexat repede toate alea la dosarel sii am luat numerele a doua zi de la politie...si asa am rezolvat in ultima zi...imi expira pe data de 31 mai autorizatia de circulatie si pe 1 am luat numerele.

in fine, rabdare multa!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0