• Announcements

  • administrator

   VA RUGAM CITITI

   Va rugam inainte de a posta cititi Regulamentul. Va rugam ca inainte de a deschide un topic nou sa cautati daca mai exista un alt topic deschis cu acelasi subiect sau subiect asemanator. Va rugam pentru a usura lectura unui topic sa nu mai citati un post anterior utilizati functia "fast reply". Va rugam inainte de a posta sa cititi cu atentie titlul topicului pentru a vedea daca va incadrati in acel titlu. Va rugam cititi REGULAMENTUL Noi membrii : Va rugam inainte de primul post sa cititi regulamentul cu atentie, dureaza 5 minute. Va rugam de asemenea sa cititi cu atentie si rubrica Anunturi Importante de la Discutii Generale.
  • administrator

   Va rugam cititi !!!

   Va rugam cititi regulamentul sectiunii de Publicitate inainte de a deschide un nou topic sau a posta. Moderatorii pot sterge fara nici un fel de avizare orice topic sau post care nu este conform regulamentului de publicitate.
Sign in to follow this  
Followers 0
flyflu

Tva Pentru Masina Exportata

1 post in this topic

Cine stie ce se intampla daca vreu sa cumpar o masina noua de la un dealer autorizat in RO dar s-o duc in afara s-o inregistrez acolo. Ma intereseaza daca pot sa platesc doar pretul CIP, adica fara TVA sau, alternativ sa primesc TVA inapoi la facerea dovezii de import in tara de destinatie (spre ex. Germania).

In sens invers, cred ca stim cu totii, nemtii dau tva-ul lor atunci cand masina este exportata (spre RO de ex.). Urmand ca in tara sa platim tot felul de taxe, ultima numindu-se "de prima inmatriculare".

Sigur este ca orice reimport sau import de masini inspre DE impune plata taxei de valoare adaugata statului german. Iar, conform acordului pentru evitarea dublei impuneri la care RO a subscris inca din '94, corect ar fi ca TVA-ul fiscului roman sa fie returnat, in urma exportului. Dar, stim iar cu totii, in RO NIMIC nu e "normal" sau "corect"...

Astept raspunsuri avizate. Multumesc!

Edited by flyflu

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vezi ce zic pe aici baietii astia, ca par ca stiu ce spun....

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0